A Schlotterer Ausztria piacvezető árnyékolástechnikai vállalkozása, a nem textil külső árnyékolók piaci szegmensében. Az adneti (Salzburg) telephelyen 390 munkatárs évente több mint 300.000 árnyékolástechnikai és rovarvédelmi terméket több ezer variációban és több mint 200 különböző színben gyárt. A termékválaszték magába foglalja a redőnyöket, a zsaluziákat (raffstore-okat) és a szúnyoghálókat. A Schlotterer minden termékét saját maga fejleszti.

Saját kutató- és fejlesztő részleg

Az olyan innovatív termékeket mint a BLINOS ROLLO, mint a napfényirányító RETROLux raffstore , vagy a PLEXOLux átlátszó lamellamegvezetés üvegsarkokhoz, a Schlotterer saját kutató fejlesztő részlege dolgozta ki. Fejlesztési tevékenységükben a külső szakemberekkel való együttműködést is igénybe veszik. A Schlotterer napfényirányítási rendszerét az elismert frankfurti építész és fénytervező Dr.-Ing. Helmut Köster segítségével fejlesztették ki.

Intelligens árnyékolástechnikai rendszereik jelentős mértékben hozzájárulnak a hűtésre, fűtésre, világításra fordított energiafelhasználás csökkentésében.